Przepis jak zwykle ten sam . Na oko . :
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mleka
- 3 łyż. cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- łyżka oleju (aby racuszki się nie przyklejały do patelni , u mnie do naleśników)
- 1 jajko
- Jabłka
Użyłam cynamonu firmy Prymat . Powiem szczerze , że zapachniało jesienią . Jabłka i cynamon... Racuszki były pyszne . Cynamon pachnie cynamonem , a nie jak czasem jakimiś sztucznymi dodatkami ... :) Firma godna polecenia!
kto by nie lubił takich pysznych placuszków ,to klasyk sam w sobie ,mniam !
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam takie racuszki. :) A najlepiej smakują chyba właśnie jesienią.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię racuszki :) moja mama robi pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten cynamon ;)
OdpowiedzUsuń