"Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo tuczy". - Alexander Woolcott
A co powiecie na pyszne , chrupiące gofry? Wystarczy od razu po upieczeniu postawić na kratce i czekać chwilkę!
Rozpuścić 1 całą margarynę (250g) . Wystudzić . Ubić pianę z 5 żółtek (5 białek zostawić!) wmieszać po kolei :
2,5 łyżeczki proszku d/p
15 g cukru waniliowego
2 szklanki wody
500g mąki pszennej
1 szkl cukru
ubić pianę z białek i powoli dodać ją do masy z żółtek
Na koniec wystudzoną margarynę . Przelać do gofrownicy.
Smacznego!
Mniam mniam . :D
Cudowne! A gofrownicę w serducha sama mam. :)
OdpowiedzUsuńAle mam ochotę na coś słodkiego! teki chrupiący pachnący gofr idealnie pasował by do mojej popołudniowej kawki. Niestety pozbyłam się gofrownicy podczas ostatniej przeprowadzki, więc pozostaje mi tylko podziwianie Twoich :). Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSzkoda . :c Mam nadzieje że jakoś sobie poradziłaś . :)
Usuńmam ochote na takiego gofra z cukrem pudrem! <3
OdpowiedzUsuńBierz ile chcesz!
Usuńdużo z nimi roboty, przez ta pianę, zajrzyj na mój przepisik, też fajnie chrupiące wychodzą
OdpowiedzUsuńChrupiące wychodzą zawsze byle by na kratce były .
UsuńUwielbiam gofry:)
OdpowiedzUsuńChrupiące..mniam..Dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuń:) Sama przyjemność .
Usuń