Szukaj u Nutinki

Obseratorzy mojego bloga .

sobota, 5 stycznia 2013

Ryba smażona w papirusie z frytkami

Zachciało mi się nad morze...
Ryba i frytki zdecydowanie przypominają te klimaty...










Podobało mi się smażenie na papirusie . ;)
Aromatyczne zioła... mniam 









Polecam wypróbować papirus z rybką!
 Porcja dla 4 osób:
  • 4 filety ryby (u mnie panga, moje były mrożone)
  • 1 opakowanie Papirus Winiary (z czosnkiem i ziołami)
  • 0,5 kg ziemniaków
Ziemniaki obieramy , kroimy w paski i smażymy na oleju lub (tak jak ja) we frytkownicy na fryturze . Rybę , jeśli jest mrożona - rozmrażamy i smażymy w papirusie . 
Podajemy razem !



 Proste , smaczne i tanie! SMACZNEGO ;)


11 komentarzy:

  1. W sumie to taka rybka rzeczywiście wygląda na zdrowszą, niż ta smażona na tłuszczu. Nigdy nie byłam przekonana do tych torebeczek, ale chyba na to się skuszę :)

    pozdrawiam, udanego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też nie chciałam się skusić ale ten konkurs... ;DD Dziękuje za dodanie do obserwatorów!

      Usuń
  2. Jadłam pierś z kurczaka w papirusie, pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. lovely! would you like to follow each other? let me know!

    OdpowiedzUsuń
  4. mniaaam jak oglądam Twój blog to chcę to wszystko zjeść! :)

    zajrzyj do mnie i zostaw po sobie ślad http://wika-wikaa.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Panga sztuczna ryba, lepiej zapłacić więcej i kupić coś lepszego.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Chyba tak podanej ryby jeszcze ja nigdy nie miałam okazji jeść. Jestem za to przekonana, że doskonale sprawdza się łosoś z grilla według przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ i ja oczywiście za nim przepadam.

    OdpowiedzUsuń